Kerk van Rakkestad
Kerk van Rakkestad
Kerk van Rakkestad
Kerkbeheerder in Rakkestad: Gunnar Gudim
Kerkbeheerder in Rakkestad: Gunnar Gudim
Kerkbeheerder in Rakkestad: Gunnar Gudim
Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energy
Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energy
Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energy

Bespaar 70.000 kWh met stroombeheer

De Middeleeuwse kerk in Rakkestad blijft warm met een nieuw beheersysteem van xComfort voor verlichting en verwarming. Dit bespaarde de kerk 70.000 kilowattuur in één jaar.

Alle elektrische toepassingen in de kerk in Rakkestad worden beheerd door het xComfort-systeem en de beheerder van de kerk had niet gelukkiger kunnen zijn met de oplossing.

"We renoveerden de hele kerk, vervingen isolatie, elektriciteit en verwarmingsbronnen en installeerden een beheersysteem dat het mogelijk maakt om alle elektrische toepassingen vanaf de mobiele telefoon of de pc te beheren", zegt Gudim.
Eenvoudig en betrouwbaar
Hij geeft aan dat het kerkpersoneel zeer tevreden is met het nieuwe systeem.

"Het is gemakkelijk in gebruik en zeer betrouwbaar. Het zorgt ervoor dat we de verwarming kunnen beheren, dus we verspillen geen energie als de kerk leeg is en verlagen de kosten. Dit was ook een van de redenen waarom we een beheersysteem wilden", aldus Gudim.

Nadat de kerk in Rakkestad xComfort installeerde, nam het stroomverbruik met 70.000 kilowattuur af van 2010 tot 2011.

"We beheren alle elektronica vanaf internet of iPod en er zijn vele opties. Het is extra nuttig om de temperatuur en de verlichting in verschillende zones aan te kunnen passen", zegt Gudim.
Kerk van de toekomst
Rakkestad Energy is verantwoordelijk voor het verbeteren van de elektrische toepassingen en het installeren van xComfort in de kerk van Rakkestad.

"Het is heel fijn dat de kerk van Rakkestad zo gelukkig is met het werk dat we hebben gedaan. We kregen lof van iedereen. Ik denk dat over 20 jaar alle kerken een bepaald beheersysteem zullen hebben en vele ervan zullen voor xComfort kiezen", zegt Bjørn Harald Andersen, elektricien bij Rakkestad Energy.

Hij gaf aan dat het belangrijk was voor de kerk dat het systeem intuïtief was en effectief in gebruik.

Dit is de eerste keer dat we dit stroombeheersysteem in een kerk hebben geïnstalleerd, maar zeker niet de laatste keer. We hebben al offertes uitgegeven voor een andere kerk in de regio, zegt Andersen.

Zoek een installateur

Zoek een installateur

Het xComfort-domoticasysteem heeft professionele xPert-installateurs in het hele land.
Zoek een installateur

Go Wireless pakketten

Go Wireless pakketten

Bepaal zelf waar u een (extra) wandschakelaar wilt. Betaalbaar en zonder hak- en breekwerk.
Bekijk de pakketten