FAQ

Wat zijn de kosten van xComfort?  ▼

xComfort is ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie en modernisering van bestaande bouw. Het grote voordeel is dat het systeem snel en zonder hak- en breekwerk kan worden geïnstalleerd.

xComfort kan toegepast worden om alles te beheren, van een enkele lamp tot uitgebreidere oplossingen voor verlichting, verwarming en beveiliging. Een xComfort installatie vraagt in het begin een iets hogere investering t.o.v., een conventionele installatie maar dit verschil wordt snel minder naar mate de functionaliteiten toenemen en uitgebreider worden. Neemt het aantal bedienpunten per lichtpunt of lichtgroep toe dan zal een xComfort installatie al heel snel goedkoper zijn dan een conventionele installatie.

Uw lokale installateur kan een offerte maken voor een oplossing die geschikt is voor uw huis. Neem voor een offerte contact op met uw dichtstbijzijnde xPert-installateur.

Het systeem zal bijdragen aan een vermindering van de stookkosten. In een normaal huis met elektriciteit als de belangrijkste warmtebron kunt u 20-40% besparing op elektriciteit verwachten. 

xComfort is in vergelijking met andere, vergelijkbare systemen gemakkelijk zonder hak- en breekwerk te installeren in nieuwbouw en bestaande bouw, wat bijdraagt aan de ongeëvenaarde flexibiliteit en de gunstige prijs.

Heb ik een iPhone of Android-telefoon nodig om een xComfort-installatie te beheren?  ▼

U heeft geen iPhone, iPad of Android-telefoon nodig. U kunt verlichting en verwarming beheren via een webbrowser of met knoppen, afstandsbediening of thermostaten in de kamer.

Is xComfort voordeliger om in te investeren dan warmtepompen?  ▼

Het zal vaak voordeliger zijn met een slim beheersysteem als xComfort, maar u behaalt het meeste voordeel door allebei. In vele gevallen biedt xComfort een kortere afschrijvingstermijn dan een warmtepomp, maar dit is afhankelijk van grootte, locatie, isolatie en bestaande energiebronnen van het huis.

Kan ik xComfort zelf installeren?  ▼

Alle elektrische installaties moeten worden uitgevoerd door een speciaal daarvoor opgeleide installateur. Een vakkundige xComfort-installateur vindt u hier.

Waar kan ik xcomfort kopen?   ▼

Neem contact op met een xPert-installateur in uw omgeving - hier vindt u een overzicht van installateurs bij u in de buurt die xComfort kunnen plaatsen.

Kan ik xComfort combineren met een bestaande installatie of moet ik alles vervangen?  ▼

U hoeft niet alles te vervangen. xComfort is flexibel en kan gemakkelijk gebruikt worden samen met uw bestaande elektrische installatie, bijvoorbeeld met de schakelaars die u op dit moment heeft. Uitbreidingen en veranderingen kunnen stap voor stap worden doorgevoerd.

Kan ik bestaande schakelaars gebruiken of alle schakelaars naar xComfort omzetten? ▼

U kunt bestaande schakelaars gebruiken en deze omzetten naar xComfort-schakelaars door het vervangen van de bedrading binnenin. Uw installateur kan ook nieuwe schakelaars leveren in designs van andere fabrikanten.

Kan ik het vakantiehuis op afstand beheren met xComfort?  ▼

Om uw (vakantie)huis op afstand te beheren, heeft u internettoegang nodig. Er zijn geen vereisten qua snelheid, dus u kunt ook mobiel breedband gebruiken.

Heb ik in het (vakantie)huis breedband nodig om xComfort op afstand te beheren? ▼

Om uw (vakantie)huis op afstand te beheren, heeft u internettoegang nodig. Er zijn geen vereisten qua snelheid, dus u kunt ook mobiel breedband gebruiken.

Ik wil verwarming beheren met xComfort. Moet ik radiatoren/vloerverwarmingsthermostaten vervangen? ▼

U hoeft uw radiatoren niet te vervangen; één xComfort-module kan deze beheren. Voor vloerverwarming moeten thermostaat en vloersensoren worden vervangen door exemplaren van xComfort.

Kan xComfort alle verwarmingsbronnen beheren?  ▼

U kunt elektrische paneelradiatoren, warmtepompen, verwarming, radiatoren en centrale verwarmingssystemen beheren.

Hoeveel stroom kan ik besparen door het beheren van verwarming via xComfort?   ▼

Dit is afhankelijk van de grootte van het huis, locatie, isolatie en bestaande energiebronnen. In een normaal huis met elektriciteit als de belangrijkste warmtebron kunt u 20-40% besparing op elektriciteit verwachten.

Kan ik het beheer programmeren van het systeem zelf?   ▼

De installateur creëert functies om het beheer van verlichting, verwarming, beveiliging, enz. veilig te maken en documenteert de installatie op juiste wijze. Aanpassing van temperatuur, lichthoeveelheid, enz. kunt u eenvoudig zelf doen.

Kunnen meerdere lichtschakelaars hetzelfde licht beheren?  ▼

Het is mogelijk om verschillende bedieningspunten te hebben, bijvoorbeeld aan beide kanten van een trap of hal. Tot 15 verschillende bedieningspunten kunnen hetzelfde licht parallel beheren. Bedieningspunten kunnen lichtschakelaars, knoppen, afstandsbediening, bewegingsdetectoren, enz. zijn.

Kan één knop alle verlichting in huis uitschakelen? ▼

Een centrale absentieknop bij de hoofdingang of een nachtinstellingsknop op het nachtkastje kunnen ervoor zorgen dat alle verlichting wordt uitgeschakeld met een enkele druk op de knop. Verschillende functies kunnen worden uitgevoerd door dezelfde knop, zoals verwarming in besparingsmodus zetten of de koffiezetter, het strijkijzer, de tv of het geluidssysteem uitschakelen.