Een voordelige en veilige investering in uw huis

Het xComfort beheersysteem biedt meer comfort en een lager stroomverbruik. Tevens verhoogt het de waarde van uw huis.

xComfort is een draadloos besturingssysteem voor de elektrotechnische installatie in woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Met dit draadloze besturingssysteem zijn talrijke toepassingen te realiseren. Denk hierbij aan het schakelen en dimmen van verlichting, in- en uitschakelen van apparaten, het op- en neerlaten van rolluiken, alarmeringen, het regelen van verwarming en/of ventilatie, enz. Het aansturen kan gebeuren via draadloze sensoren (wandschakelaars, afstandsbediening, temperatuursensoren, de smart phone of tablet) en zogenaamde actoren. Deze actoren zijn kleine ontvangers die eenvoudig in een inbouwdoos, boven een verlaagd plafond of in een apparaat ingebouwd kunnen worden. De draadloze sensoren zijn batterij gevoed en de actoren worden aangesloten op de netspanning.

De componenten hebben een zeer laag zendverbruik. Een mobiele telefoon heeft 100 tot 150 keer sterker zendverbruik dan de draadloze componenten en transmissie van het xComfort-component duurt slechts enige milliseconden. Daardoor gaan batterijen lang mee - tot 10 jaar voor de knoppen en 5-7 jaar voor de temperatuurzender en de afstandsbediening. Batterijen zijn van het normale type en kunnen gemakkelijk door de gebruiker vervangen worden. Het systeem geeft melding als de batterijen vervangen moeten worden.

xComfort communiceert draadloos op de frequentie 868.3 MHz, een gesloten frequentieband toegekend aan het bouwen van automatiseringssystemen in Europa. Een specifieke handleiding voor het gebruik van de frequentie zorgt ervoor dat deze niet overbelast raakt of geblokkeerd kan worden. Het ontvangstbereik is ongeveer 30-50 meter binnenin een gebouw met een houten frame, maar een gepatenteerde functie voor de versterking van het signaal zorgt ervoor dat het praktische bereik sterk wordt vergroot.

xComfort is net zo geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie. Sinds de lancering in 2003 heeft xComfort zijn waarde getoond als een echt alternatief voor gangbare installatiemethoden en heeft het een solide basis neergezet in Nederland. Meer dan 300 installateurs zijn getraind in xComfort en in de mogelijkheid om het systeem te installeren.

Zoek een installateur

Zoek een installateur

Het xComfort-domoticasysteem heeft professionele xPert-installateurs in het hele land.
Zoek een installateur

Go Wireless pakketten

Go Wireless pakketten

Bepaal zelf waar u een (extra) wandschakelaar wilt. Betaalbaar en zonder hak- en breekwerk.
Bekijk de pakketten